Összetevők (1 főre)
Az alaphoz:
- Két maroknyi, kb. 3mm keskeny csíkokra vágott káposzta
- 1 újhagyma, a fehér részét vékonyra karikázzuk, zöld részét megtartjuk a díszítéshez.
- 1 tojás
- ½ teáskanál szójaszósz
- ½ bögre liszt
- ½ bögre víz
- 5-6 evőkanál olaj a sütéshez
A tetejére:
- BBQ szósz
- Majonéz
- Az újhagyma zöldje felaprózva
- reszelt sajt
- Nori szárított tengeri alga apró darabokra tépkedve, vagy ha kapunk porrá őröltet, az szebb.
Lépések:
- Keverjük össze egy nagy tálban a vizet, lisztet, sót, szója szószt, majd keverjük hozzá a tojást, a felszeletelt káposztát és az újhagymát.
- Tegyük a tűzhelyre – kis lángra – a serpenyőt az olajjal.
- Merjük bele a forró olajba a káposztás palacsintatésztát úgy, hogy egy max 2 cm vastag, kerek palacsintánk legyen. Mikor a külseje kezd barnulni, fordítsuk meg, és süssük a másik oldalán is. Kis lángon süssük, mert a közepének is meg kell sülnie, mielőtt megég a külseje. Ha lefedjük sütés közben, akkor jobban átsül a belseje. Esetleg forgathatjuk többször is, amíg a külső rész ropogós nem lesz.
- Ízesítsük tetszés szerint: szórjunk rá reszelt sajtot, rajzoljunk vicces mintát majonézzel vagy BBQ szósszal.
Nem vegetáriánusok dobhatnak a serpenyőbe a palacsinta még meg nem sült felére tenger gyümölcseit, bacon szeleteket, vagy bármit amit szeretnek és ízvilágában passzol a káposztás palacsintához. Figyeljünk rá, hogy az étel kellőképp megsüljön! Ha több sütést igényel, akkor először süssük ki a húscafatokat, majd merjük rá a tésztát a már átsült húsra. Reszelt sajtot is lehet rászórni a második/harmadik forgatásnál az egyik oldalára, hogy a serpenyőben szépen rásüljön.